Новини
Кримінал

Правоохоронці ліквідували злочинне угрупування, до складу якого входив мешканець Хмельниччини

Слідчі Нацполіції та Служба безпеки України зупинили діяльність злочинного угруповання «АЛЛАТРА», яке діяло на території нашої держави в проросійських інтересах. Серед членів псевдорелігійної секти, що просувала в Україні кремлівські наративи, є й мешканець Хмельницької області, повідомили у правоохоронців.

За інформацією Нацполіції, в рамках спецоперації було проведено 74 обшуки у низці областей України. Заблоковано 20 осередків злочинного угрупування.

Як встановили правоохоронці, учасники злочинної групи використовували всі доступні джерела інформації: радіо, телебачення, соцмережі, де за час своєї діяльності зібрали понад пів мільйона підписників. Впливали на свою аудиторію віддалено, з однієї з країн ЄС, куди на початку повномасштабної війни виїхали за підробними документами. Осередки за цей час створили також в Білорусі та декількох країнах Європи та Азії. Крім того, на початку повномасштабної війни обговорювали зі своїми кураторами необхідність ракетних ударів по західних областях України.

Під час обшуків в штабах секти та за місцями проживання її членів в різних областях України виявили документи, пропагандистську літературу, окультну символіку, російську валюту, зброю та портрети путіна.

Злочинцям загрожує покарання – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або довічне позбавлення волі, повідомили у правоохоронців.  

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook