Новини
Суспільство

Волонтери у Хмельницькому створили ще один мобільний пральний комплекс для ЗСУ

Хмельницькі волонтери створюють мобільні пральні комплекси, які відправляють на передову. Це вже не перша така розробка, що стала можливою завдяки співпраці Хмельницької обласної військової адміністрації із БФ «Авангард», ГО «Валіза Добра», БФ «Серце Української нації» за підтримки Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Майстри кажуть, це витратна справа, але вкрай важлива для наших військових.

Головне у банно-пральному комплексі – це зручність та можливість бійцеві в польових умовах помитися, попрати та висушити одяг. Особливо це актуально взимку.

Є можливість попрати, є можливість чотирьом особам одночасно помитися в гарячій воді, посушитися, використати цю машину для гігієни. Це вже десята машина, зроблена нашими руками, – розповів засновник БФ “Авангард” Сергій Вавринчук.

Гроші на такі лазні збирають самотужки, залучаючи все нових і нових спонсорів. Готові банно-пральні комплекси, по можливості, передають військовим формуванням з Хмельниччини.

Соціальним проєктом з переобладнання автомобілів займається велика команда однодумців.

Щоб підтримати цей проєкт, ми залучаємо всі сили та заходи, які є завдяки нашим волонтерам та благодійним організаціям, які діють на території області. Нам вдалося виконати цей проєкт і зараз ми передаємо автомобіль для Збройних сил України, – коментує директор Хмельницького НДЕКЦ МВС України Андрій Ганзюк.

До проєкту долучились засновники та представники благодійного фонду «Серце української нації».
Від початку повномасштабного вторгнення вони активно фінансують важливі та корисні проєкти. Частину з них втілюють самостійно.

Плануємо допомагати керівництву Хмельницької області і надалі. Крім Хмельниччини, ми допомагаємо у різних регіонах країни, різним батальйонам, дитячим будинкам, спортивним організаціям, розвиваємо дитячий спорт. Все це ми робимо за свої особисті гроші. І крок за кроком будемо співпрацювати до перемоги, – каже засновник благодійного фонду Костянтин Гавриленко.

Тож співпраця з місцевими волонтерами продовжиться і надалі.

Я хочу принагідно подякувати кожному, хто допомагає, хто підтримує, хто фінансує, ремонтує, займається волонтерською діяльністю, привозять сюди ці автомобілі. І, звісно ж, хочу подякувати нашій армії, нашому війську за те, що вони боронять наші кордони, виганяють ворога, наближають нашу перемогу, – прокоментував перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

На завершення усіх причетних, хто доклав значних зусиль до реалізації важливої ініціативи, нагородили подяками Хмельницької ОВА. Ці символічні відзнаки стануть мотивацією та нагадуванням про спільну боротьбу проти ворогів України.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook