Новини
Суспільство

Місцеві мешканці розповіли про Микиту Цибрія, тіло якого виявили у відстійнику на Хмельниччині

Мешканці села Курилівка, що у Волочиській тергромаді Хмельницького району, розповіли про хлопчика, тіло якого після кількаденних пошуків виявили у відстійнику. Правоохоронці ж за цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею “Умисне вбивство” з приміткою “Нещасний випадок”.

Загиблий хлопчик Микита Цибрій був четвертою – найменшою дитиною у багатодітній родині. Він навчався індивідуально в другому класі Курилівської гімназії. За словами його першої вчительки, Микита був активним та допитливим, дружив з багатьма дітьми в школі, пише Суспільне Хмельницький.

Ним опікувалися сестрички, вони його любили, в школу його водили, займалися з ним, забирали зі школи. Уроки виконували. В основному сестрички. Мама реагувала, постійно, коли я телефонувала, підіймала слухавку, казала, що буде щось робити. Але в основному з ним займалися сестрички, — каже вчителька Наталія Карпова.

За словами директорки гімназії Марини Волошиної, в той трагічний день Микита пішов разом з шестикласником.

Чомусь хлопці старші від нього і його віку не сприймали його серйозно. Вони не товаришували. І моя думка, що він просто шукав собі друзів в молодших від себе дітках, для того, щоб погратися, поспілкуватися. І от Микита виявився одним із таких хлопчиків, — сказала директорка.

Марина Волошина також додала, що не може збагнути, чому діти під час забави опинились біля відстійника свинокомплексу, адже він знаходиться далеко від їхніх будинків. Там пустка, і немає ніяких будівель.

За її словами, під час спілкування з правоохоронцями шестикласник сказав, що саме Микита під час прогулянки в садку запропонував піти гратися до відстійника.

Микита запропонував піднятися ще туди, під цей горб вище — пограти в хованки. А чи вони випадково знайшли там ту яму чи вони вже з самого початку знали, що вона там є — цього я вам сказати не можу, — говорить директорка.

І саме його ініціативою було полізти туди купатися, каже Марина Волошина: Хлопець, який з ним був, розповів, що Микита захотів скупатися. Ми всі розуміємо, що це вже не літо. Погода досить прохолодна. І він же розумів, що там не вода. Це відстійна яма, там своєрідний запах стоїть.

Фото: Суспільне

Староста села Раїса Белак розповідає, що мама Микити звернулась до місцевого дільничного, коли її син після настання темряви не повернувся додому. Під час пошуків в садку вирішили перевірити й відстійник, що розташований неподалік від нього. Знайшли одежу, після чого викликали поліцію.

Пресофіцер обласного управління ДСНС Віталій Гричанюк розповідає, що тіло дитини рятувальники діставали із восьмиметрової глибини. Для цього довелося спускати відстійник.

Фото: Суспільне

Зараз вхід туди з боку садка загороджений сіткою. З власних джерел журналісти дізнались, що на період пошуків дитини огорожі там не було. З адміністрацією свинокомплексу, на території якого розташований відстійник, поспілкуватись не вдалось.

За словами начальниці сектору комунікації Нацполіції області Інни Глеги, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею “Умисне вбивство” з приміткою “Нещасний випадок”.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook