Новини
Суспільство

У Хмельницькому відбулася перша акція “Гроші на ЗСУ” (ФОТО)

Під стінами міської у Хмельницькому сьогодні вранці, 4 листопада, зібрались містяни. Близько 70 учасників акції Гроші на ЗСУ” вимагали від влади обласного центру припинити недоцільно використовувати державні кошти, спрямувавши натомість їх на допомогу Збройних Сил України. Свої вимоги люди написали на плакатах, які тримали у руках.

Подібні протестні акції відбуваються в різних регіонах України. Хмельничани ж планують збиратись таким чином біля будівель органів місцевої влади щосуботи о 10 годині.

Небайдужі громадяни вважають недоцільним витрати значних коштів з бюджету на благоустрій міста під час війни.

Людей дістало те, що гроші витрачаються на все те, без чого ми можемо жити, — каже Дарина, пише Суспільне Хмельницький.

Фото: Суспільне

Учасниця акції Аліна говорить, те, що міська влада витрачає кошти не за потреб, видно з ремонтних робіт в місті.

В нас сходи в центрі ремонтують. Це нормальні витрати зараз, біля “Дитячого світу”? Я вважаю, що вони там в нормальному стані, — пояснює Аліна.

Фото: Суспільне

Учасниця акції Наталя розповідає, займається допомогою військовим частинам та каже, що потреби захисників постійно зростають.

Хлопцям зрізають зарплату, не ремонтують машини, не заправляють. Якщо ставиться нова машина на частину – це все забирають. Я розумію, що можливо міська рада не впливає на все, що там відбувається. Але вона впливає на ті кошти, які отримує у своє розпорядження, — розповідає учасниця акції Наталя.

Фото: Хмельницький LIVE

З міської ради до учасників акції ніхто не вийшов. Після мітингу учасники пройшлися з плакатами вулицею Героїв Маріуполя.

Зауважимо, що на акції були присутні представники поліції.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook