Новини
Офіційно

Другий Дипломатичний форум відбувся у Хмельницькій ОВА

3 листопада перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін провів зустріч з іноземними представниками дипломатичних установ в Україні в рамках Другого Дипломатичного форуму, який відбувся в обласній військовій адміністрації. Участь в заході взяли заступники начальника ОВА Володимир Білик та Оксана Андрейчик, керівник апарату ОВА Оксана Вжешневська, голова обласної ради Віолета Лабазюк, заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук та представники профільних підрозділів ОВА.

  • До складу іноземної делегації увійшли:
  • Сеймур Гурбан оглу Мардалієв – Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні (громадянин Азербайджанської Республіки);
  • Мустафа Левент Більген – Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні (громадянин Турецької Республіки);
  • Аніца Джаміч – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні (громадянка Республіки Хорватія);
  • Валеріу Ківерь – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні (громадянин Республіки Молдова);
  • Марек Шафін – Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні (громадянин Словацької Республіки);
  • Ванчев Герман Дімчев – Тимчасовий повірений у справах Республіки Болгарія в Україні (громадянин Республіки Болгарія);
  • Мирослав Радоїчич – Тимчасовий повірений у справах Чорногорії в Україні (громадянин Чорногорії).
  • Микола Скрипковський – Почесний Консул Республіки Молдова у місті Хмельницький.

Розпочинаючи зустріч, Сергій Тюрін подякував іноземним гостям за візит у Хмельницьку область та можливість поспілкуватися, адже міжнародна підтримка надзвичайно важлива, як нашому регіону, так і Україні в цілому.

“Ми не самі у боротьбі та щиро вдячні усьому цивілізованому світу, який об’єднався проти російського нахабного зла, дякуємо кожному з вас, високоповажні пані та панове, за підтримку і потужну роботу із захисту світу від терору і воєн, – наголосив посадовець. – Гуманітарні вантажі, фінансова допомога ваших держав є безцінними для кожного українця. Прихисток, який надали ваші співгромадяни для громадян України є безпрецедентним проявом людської гідності і доброти. Ми дякуємо вам. Допомога цивілізованого світу буде вписана в сторінки історії нашої держави, нашого краю. Дуже цінуємо зусилля світової дипломатії щодо допомоги Україні.”

Під час форуму партнери обговорили поточну ситуацію в Хмельницькій області, питання організації гуманітарної підтримки, можливості щодо активізації міжнародного співробітництва тощо.

Зокрема, мова йшла про те, що попри воєнний стан, Хмельниччина є економічно активним регіоном. В області працюють понад 1200 промислових підприємств, 136 з них з іноземним капіталом. Також до області релокувалися 60 підприємств з окупованих та прифронтових територій.

Також варто додати, що Хмельниччина складає 4% від усіх сільськогосподарських угідь України. Найбільші посівні площі займають зернові культури, а наразі активно йде збір урожаю.

Своєю чергою іноземні представники пообіцяли і надалі підтримувати нашу державу у прагненні до миру та територіальної цілісності, висловили чітку позицію щодо посилення надання Україні військової допомоги, а також щодо подальшого ефективного налагодження співпраці в економічній, гуманітарній та інших сферах життя.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook