Новини
Кримінал

У Кам’янці-Подільському породілля звинувачує лікарку у смерті немовляти під час пологів

Жителька Кам’янеччини обвинувачує лікарку перинатального центру Кам’янця у смерті її дитини під час пологів, вимагаючи правосуддя і звільнення медикині.

17-річна породілля – родом із села Збруч Кам’янець-Подільського району. Вона була вагітна первістком, пише Суспільне Хмельницький.

Свою історію Олена Медик опублікувала в одній з фейсбук-груп. Жінка стверджує, що через недбалість лікарки її дитина померла, так і не народившись. Хоча уся вагітність проходила без патологій.

Стояла на обліку в перинатальному центрі, вся вагітність проходила чудово, всі аналізи УЗД в нормі, доносила свого хлопчика до 40 тижнів і 5 днів. 29.10 о 14:00 почались перейми, о 19:00 перевели в родзал (хочу уточнити, що перед цим лежала в паталогічному віділенні під наглядом). У родзалі на чергуванні була лікарка Полянська Влада Іванівна!!! В мене були схватки, не відходили води, вона пробила води (води були зеленого кольору), були прохання з моєї сторони про кесарів розтин, в чому лікар відмовила сказавши, що показників для кесарева немає. В 03:00 взяли вже на крісло народжувати серцебиття дитини було чудове, дитина не могла пройти головкою. Ця ж сама Влада Іванівна сказала: давай скоріше народжуй, мене болять руки! Неправильно наклала вакуум, який злетів. Коли наклали другий раз, дитину дістали вже мертвою. В заключені про розтин дитини написали що дитина напилась водів, моя мама була зі мною на пологах від самого початку і це все бачила як реанімірували дитину відкачували то ні в носику ні в ротику дитини нічого не було. Влада Іванівна яка сказала до своєї колеги (нажаль не пам’ятаю її прізвище )”ІДИ ПЕРЕПИШИ ІСТОРІЮ”. Після цього всього мені не видали ні виписки ні моєї обміної карти нічого. Довести я вже цього всього звісно не зможу бо як це просто мої слова. Тому дівчата ,матусі будьте обережні з такими лікарями, – йдеться в дописі Олени Медик.

У коментарях у кам’янецькій групі люди здебільшого підтримали жінку. Деякі написали свої відгуки про роботу лікарки Кам’янець-Подільського перинатального центру Влади Полянської. Чимало з них – негативні.

Жінка збирається звернутися до керівництва перинатального центру з вимогою звільнити медикиню. Якщо вона залишиться працювати у пологовому, каже Олена Медик, вона звертатиметься із заявою про неналежне виконання лікаркою Полянською своїх професійних обов’язків до поліції та ініціюватиме порушення щодо неї кримінальної справи.

Я розумію, що навряд чи зможу довести вину лікарки і домогтися її реального покарання. У нашій державі таких виграшних справ дуже мало. Але розголосом хочеться принаймні застерегти інших дівчат, жінок, аби вони були обережними з такими горе-лікарями, — говорить Олена.

У Кам’янець-Подільському перинатальному центрі прокоментувати ситуацію щодо пологів Олени Медик журналістам Суспільного відмовилися, передавши, що керівництво центру спілкуватиметься лише після офіційних результатів розтину. Не змогла кореспондентка поспілкуватися і з лікаркою Владимирою Полянською — у приймальному відділені повідомили, що на роботі її наразі немає.

Управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради ініціювало проведення розслідування. Про це повідомив начальник управління Юрій Пливанюк.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook