Новини
Кримінал

Шахраї ошукали двох кам’янчан на майже 84 тисячі гривень

До поліції Кам’янця-Подільського звернулось двоє місцевих жителів, яких на торговельних майданчиках ошукали шахраї. Загалом аферисти привласнили майже 84 тисячі гривень потерпілих.

У поліції повідомили, що 44-річна кам’янчанка на одному із сайтів розмістила оголошення щодо продажу власного рюкзака. Через деякий час їй в месенджері написав псевдопокупець, який повідомив про намір купити річ. Він надіслав заявниці фіктивне посилання для підтвердження оплати товару. Жінка перейшла за ним та ввела дані свого банківського рахунку. Після цього шахраї з її картки зняли більше 10 тисяч гривень.

Ще один мешканець Кам’янця-Подільського знайшов на сайті оголошень інформацію про продаж автомобіля. Заявник вирішив придбати авто та написав автору публікації. Псевдопродавець повідомив, що для бронювання покупки необхідно внести частину коштів. Потерпілий перерахував на картку зловмисника 73 тисячі гривень, після чого останній більше не виходив на зв’язок.

За даними фактами поліцейські Кам’янець-Подільського райуправління поліції проводять розслідування та наголошують: під час онлайн-шопінгу надавайте перевагу післяплаті. Не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте на невідомих сторінках свої персональні дані. Шахраї стежать за вашими діями в мережі, аби збагатитись за ваш рахунок. Будьте пильними, бережіть себе та свої кошти.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook