Новини
Дозвілля

Спортивний плеєр: чи варто замінити ним смартфон?

Музика – чудовий мотиватор під час занять спортом. Коли лунає улюблена пісня, ніби з’являються нові сили для виконання вправ. Саме тому чимало відвідувачів тренажерних залів постійно тренуються у навушниках, багато хто любить слухати музику під час пробіжки. Зазвичай як джерело звуку використовується смартфон, а це не дуже зручно. Телефон доводиться чи то тримати в руках або в кишені, чи то класти десь неподалік від себе. Саме тому деякі любителі спорту віддають перевагу спеціальним спортивним плеєрам.

Особливості конструкції

Іноді такі пристрої за звичкою називають mp3-плеєрами, хоча це не зовсім вірно — сучасні гаджети підтримують різні формати аудіо, у тому числі й Lossless. Характерна особливість спортивних плеєрів — компактні розміри та невелика вага, адже вони розраховані на те, що спортсмен кріпить їх на одягу, і вони не заважають рухам. Як можна побачити в каталозі https://ek.ua/ua/, такі гаджети важать лише кілька десятків грамів та мають кріплення у вигляді кліпси або шнурка, щоб вішати їх на шию. Деякі моделі кріпляться на зап’ясті як наручний годинник, випускаються навіть плеєри, одразу вмонтовані в бездротові навушники.

Переваги та недоліки спортивних плеєрів

Спортивні плеєри мають корпус, захищений від води та пилу. Кнопки для керування програванням музики частіше за все виконуються механічними, що під час вправ чи бігу зручніше сенсорних кнопок. Тривалий час роботи без заряджання (до доби, а іноді й більше) — ще один плюс спортивних плеєрів.

Водночас за компактність доводиться платити маленьким розміром екрана – як правило, не більше 1,5 дюйма. Часто цей екранчик може бути монохромним. Якість звука не йде у порівняння з плеєрами hi-fi класу. Але головний недолік полягає в тому, що далеко не кожний плеєр має Bluetooth-модуль, отже, розрахований тільки на дротові навушники. І цей фактор зводить нанівець усі переваги плеєрів, адже більшість любителів спорту сьогодні віддають перевагу виключно бездротовим навушникам. Та якщо підібрати плеєр з Bluetooth, він успішно зможе замінити смартфон.


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook