Новини
Увага!

На Хмельниччині змінили порядок оповіщення про повітряні тривоги

Мешканці Хмельницького, принаймні ті, які живуть у центрі міста, останніми днями помітили певні зміни в системі оповіщення про початок та відбій повітряної тривоги. Зокрема, сирена, що раніше сповіщала про початок небезпеки з повітря та час від часу вмикалася раз на пів години у випадку, якщо повітряна тривога затягувалася, тепер чують сирену вже після того, як офіційно повідомляється про відбій.

У деяких громадах Хмельниччини нова система сповіщення про початок та відбій повітряної тривоги запрацювала ща на початку поточного тижня. Зокрема, у Волочиській міській раді про ці зміни повідомили 6 листопада:

Від сьогоднішнього дня сирени сповіщатимуть тільки про початок та кінець повітряної тривоги. Сигналу що пів години при довготривалому продовженні тривоги не буде! При початку повітряної тривоги сирени працюють переривчасто протягом ТРЬОХ хвилин! При закінченні повітряної тривоги сирени сповіщають довгим безперервним сигналом протягом хвилини.

У виконавчому комітеті Нетішинської міської ради також проінформували про зміни в системі оповіщення. Щоправда, як йдеться у повідомленні, діяти вони почнуть від завтра:

З понеділка, 13 листопада, у Хмельницькій області змінюється порядок оголошення сигналу “Повітряна тривога”. Відтепер, у разі отримання попередження про повітряну небезпеку, сигнал “Повітряна тривога” звучатиме упродовж 3 хвилин. Після отримання сигналу «Відбій» звучатимуть сирени тривалістю 1 хвилина, а потім буде оголошено відбій.

Крім того, мешканцям Хмельниччини, як і мешканцям решти областей України варто бути готовими до того, що повітряні тривоги, пов’язані з активністю винищувачів МіГ-31К, потенційними носіями ракет “Кинджал”, надалі можуть тривати довше, ніж раніше. Зокрема, кілька днів напередодні тривога через зльоти цих літаків тривала понад три години, замість вже “звичних” 30-40 хвилин. Причину пояснив речник Повітряних сил Юрій Ігнат. За його словами, російська авіація почала виконувати завдання щодо дозаправки МіГ-31К у повітрі.

“Зрозуміло, що час перебування МіГу в повітрі зростає фактично вдвічі”, – сказав Ігнат.

Для хмельничан такі затяжні тривоги означають зупинку роботи муніципального громадського транспорту та припинення роботи більшості установ, організації та торговельних закладів у місті.

Читайте також: Рух транспорту у частині Хмельницькому буде обмежено

 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook