Новини
Надзвичайні події

Двоє людей отруїлися грибами на Шепетівщині

Цього разу шанувальників “тихого” полювання – двоє, чоловік та дружина зі Славути, 44 та 41 рік. Зі слів потерпілих, 4 листопада вони назбирали у лісі у Шепетівському районі піддубців, промили та засолили. Через тиждень, 12 листопада вирішили ними поласувати.

Перші клінічні прояви нездужання (нудоту, блювання та діарею) подружжя відчуло уже за 3 години після споживання. Ще за годину уже звернулися до лікарів Славутської міської лікарні та одразу були госпіталізовані. Наразі стан чоловіка легкий, жінка ж перебуває у стані середньої важкості. Також у сім’ї є троє дітей, проте вони, на щастя, грибів не їли, повідомили у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Наразі потерпілі перебувають під наглядом лікарів, які нагадують, що при отруєнні грибами вирішальну роль відіграє ВЧАСНЕ звернення за медичною допомогою.

Як запобігти отруєнню грибами та надавати першу допомогу – читайте у рекомендаціях фахівців.

Нагадаємо, на початку жовтня на Хмельниччині було зафіксовано факт отруєння грибами у Меджибізькій громаді. Тоді постраждали семеро осіб.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook