Новини
Без категорії

Тисячу тюльпанів висадили школярі біля ліцею у Хмельницькому

Благодійний фонд, що займається рослинництвом, запустив проєкт спільно з голландськими партнерами “Flowers for school”, де учні шкіл України засаджують клумби тюльпанами. До акції долучився і Хмельницький ліцей №15.

Минулого року благодійний фонд “Florium.Foundation” разом з голландськими партнерами започаткували проєкт “Flowers for School”/”Квіти для шкіл”, в рамках якого учні різних шкіл мали змогу засадити клумби найрізноманітнішими видами квітів.

Минулого року ми змогли, завдяки нашій компанії, завдяки нідерландським меценатам зібрати майже 5 мільйонів цибулин тюльпанів і розіслати їх в 10 тисяч шкіл України. І минулого року все зацвіло неймовірними фарбами. Цього року – це вже логічне продовження цього проєкту, і ми вирішили висадити ще один мільйон тюльпанів в ті школи, які залишилися, – розповів голова благодійного фонду “Florium.Foundation” Богдан Хмельницький.

Наразі у фонду діє сайт, де представники шкіл, батьки дітей та будь-хто охочий може зробити додатковий внесок для того, щоб вся Україна навесні зацвіла яскравими фарбами.

До флешмобу долучився і Хмельницький ліцей №15. Вони отримали тисячу цибулин тюльпанів.

Коли від організаторів до нас зателефонували та повідомили, що планують у нас ще одну клумбу оформити, ми відгукнулися, скопали клумбу і зараз діти будуть висаджувати нові цибулинки, нові квіти. Хочемо, щоб наше подвір’я стало більш красивим та яскравим, – поділилася планами директорка ліцею Алла Кіящук.

Проєкт “Flowers for school” – це не тільки про посадку цибулин, роботу із землею та квітчання клумб. В першу чергу він – про ментальне здоров’я дітей.

Наша мета, щоб не тільки школи були заквітчані, але щоб і настрій, віра у позитив і в добро наших дітей, щоб вона міцніла і зростала. Наші діти дуже близько побачили війну, але разом з тим – це наше найміцніші покоління, тому що вони знають, де ворог і як йому протистояти, – наголосила співорганізаторка проєкту “Flowers for school” Олена Рєпіна.

Школярі до можливості попрацювати на клумбах поставилися із захватом. Та вже уявляють, якими гарними вони будуть навесні:

Ми зараз садимо тюльпани, беремо їхню горошинку, садимо і через пару місяців виростуть тут дуже гарні тюльпани. Ми копаємо, тут нас не одна тільки я, тут нас велика команда.

Мені подобається висаджувати квіти. Мені здається, що вони будуть червоні, оранжеві і жовті.

Я уявляю, що вона буде рожевою, оранжевою, жовтою та синьою.

Та чекають наступного року, аби знову долучитися до подібної акції. А ще – щоб побачити, якими ж будуть квіти перемоги, висаджені власноруч.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook