Новини
Кримінал

На Хмельниччині до 15 років за ґратами засуджено чоловіка за зґвалтування власної онуки

15 років позбавлення волі за сексуальне насильство щодо власної онуки отримав хмельничанин.

За принципової позиції ювенальних прокурорів Хмельницької обласної прокуратури апеляційний суд залишив без змін рішення, яким 67-річного хмельничанина засуджено за вчинення сексуального насильства щодо власної онуки (ч.ч. 4, 6 ст. 153 КК України).

Прокурори довели, що в 11-й день народження дитини дідусь запросив онуку до себе у кімнату під приводом подарувати гроші.Коли дівчинка зайшла, він зачинив двері та вчинив щодо неї сексуальне насильство.

Негідника викрила мати дівчинки, яка несподівано зайшла в кімнату. Вона і викликала правоохоронців.

Згодом виявилось, що це був не перший випадок насильницьких дій сексуального характеру засудженого відносно онуки.

Вироком суду першої інстанції чоловікові призначено покарання у вигляді 15 років ув’язнення із занесенням його даних до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканості малолітніх.

Не погодившись із таким рішенням, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу. Втім, апеляційний суд, перевіривши вирок в межах апеляційної скарги та заслухавши доводи прокурора, рішення суду першої інстанції залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення, повідомили у прокуратурі.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook