Новини
Суспільство

За плетіння маскувальних сіток у Хмельницькому платять зарплату

За рішенням виконкому Хмельницької міської ради семеро осіб в обласному центрі можуть бути офіційно працевлаштовані на таку роботу, як плетіння маскувальних сіток. Наразі у місті на цю роботу залишилася лише одна вакансія. Також в обласному центрі безробітних можуть працевлаштовувати на інші громадські роботи, які теж будуть оплачувати.

Хмельничанка Світлана Терлецька за спеціальністю – інженер. Два тижні тому вона ще шукала роботу, була зареєстрована на біржі праці. Наразі – вже офіційно працевлаштована. У спортивно-культурному центрі “Плоскирів”, жінка займається плетінням маскувальних сіток. Отримує за це мінімальну заробітну плату.

Наразі у Хмельницькому є дві локації, де семеро безробітних можуть плести сітки за зарплату: СКЦ “Плоскирів” та кінотеатр ім. Т. Шевченка. Шестеро осіб вже працевлаштовано. Рішення про залучення безробітних до суспільно-корисних робіт із працевлаштуванням прийняв виконавчий комітет Хмельницької міської ради.

Згідно з рішенням виконкому, організація громадських робіт покладена на службу зайнятості, а також на низку комунальних закладів Хмельницької міської ради. Потреба в цьому є і ми, як служба зайнятості, готові до організації цих робіт. Після рішення виконкому громадські роботи будуть виконуватись на загальну суму понад 60 тисяч гривень, – коментує директор Хмельницької філії Хмельницького обласного центру зайнятості Віталій Бандирський.

У Центрі зайнятості пояснюють – це тимчасовий заробіток.

Договори укладаються переважно на місяць, тому що виконувати ці роботи будуть особи, які мають статус безробітного. Тому з “Плоскировом”, а також з кінотерапевтом Шевченко укладені договори з 9 листопада по 8 грудня, станом на зараз. Надалі, звичайно, вони будуть пролонговані, – додав керівник філії.

Надалі працевлаштовуватимуть та платитимуть зарплатню не лише за плетіння маскувальних сіток. До переліку оплачуваних суспільно-важливих громадських робіт також увійшли ремонтно-відновлені роботи, організація бомбосховищ, підтримання їх в належному стані, а також ті роботи, які вже виконуються безробітними: допомога в наданні послуг внутрішньопереміщеним особам,
особам, які мають стати учасників бойових дій, та осіб, які отримали інвалідність наслідок війни.

Відео: МТРК МІСТО

Тим часом потреба у людях, які би займалися плетінням маскувальних сіток у Хмельницькому досить висока. Про це постійно нагадують волонтери та небайдужі хмельничани.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook