Новини
Політика

Хмельницька територіальна громада отримала статут, – Симчишин

Хмельницька громада отримала статут. Раніше такий юридичний документ стосувався лише міста. Рішення про його затвердження ухвалили під час сесії міської ради 10 листопада.

Статут регламентує користування комунальним майном та дозволяє мешканцям громади вносити пропозиції щодо важливих питань. Над оновленням документа працювала робоча група за участю громадськості.

Про це повідомив міський голова.

До цього часу ми мали статут міста Хмельницького. Тепер, зважаючи на те, що ми функціонуємо зовсім в іншому адміністративно-територіальному вимірі, будемо мати статут Хмельницької територіальної громади. Він передбачає, як на мене, максимальну можливість долучення мешканців громади до місцевого самоврядування через різні механізми. І тепер це стосуватиметься всієї територіальної громади. Єдині зміни, які такі суттєві, – це зміни, пов’язані з внутрішньо переміщеними особами. Ми дали їм можливість, будучи зареєстрованими як ВПО, бути активною частиною місцевого самоврядування: брати участь в публічних консультаціях, громадських слуханнях, місцевих ініціативах і так далі. Ми їх включили в можливість бути дотичними до місцевого самоврядування, – розповідає Олександр Симчишин.

Ще одною суттєвою зміною мер називає можливість в умовах воєнного стану або в інших випадках і надзвичайних ситуаціях проведення публічних консультацій в електронний спосіб.

Дивіться в сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook