Новини
Екологія

У Летичеві висадили “Алею міцності”

Алея міцності” з’явилася у місті Летичеві Хмельницького району. Дві сотні саджанців фундука висадили вимушені переселенці, які проживають у громаді. Дерева безкоштовно надали активісти Хмельницького районного волонтерського штабу “Українська команда”.

Із окупованого міста на Запоріжжі до Хмельницької області виїхало подружжя Матвійців. Вдома, кажуть, висадили не одне дерево, то ж цю справу продовжують і тут.

Хай буде пам’ять про солдатів, які загинули на нашій батьківщині, – каже вимушена переселенка Олена.

До створення алеї приєдналося понад 30 вимушених переселенців, які проживають у Летичівській громаді.

За час війни дуже багато знищено лісів, парків, в які держава вкладала кошти, які були облаштовані для того, аби наші люди, наші діти знали, що таке щасливе життя, щасливе дитинство. Але отака от паскуда прийшла на нашу землю і знищує все саме краще, що в нас було, – каже начальниця відділу культури, туризму, національностей та релігій Летичівської селищної ради Оксана Морозова.

Саджанці фундука висаджують біля найбільших вулиць Летичева. Розміщують їх у вигляді кола – символу неба і сонця. Сподіваються, що ця справа усіх об’єднає ще більше.

За саджанцями ініціатори акції звернулись до Хмельницького районного волонтерського штабу “Українська команда”.

З’явилася ідея в звичайному діалозі, що переселенці міста Летичів хочуть продемонструвати те, як вони вдячні місту, яке їх прийняло. Ми зв’язалися з фермерським господарством “Батьків сад”, яке є доволі популярним в області, і без жодних питань нам надали цих 200 саджанців, – розповідає волонтер “Української команди” Едуард Цибенко.

Детальніше дивіться в сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook