Новини
Дозвілля

У маєтку на Хмельниччині відкрили гостину подільського Святого Миколая

Зустрітись зі Святим Миколаєм можна буде в маєтку графа Орловського, у Дунаєвецькій громаді на Хмельниччині. Цьогоріч він прийматиме тут відвідувачів до шостого грудня.

За словами директорки Малієвецького історико-культурного музею Анастасії Донець, Подільський Миколай з помічниками приготували для гостей різноманітні забави, частування, екскурсії й майстер-класи, пише Суспільне Хмельницький.

Зустрічі відбуватимуться у графській каплиці в підвалі стародавнього будинку.

Цього року ми в резиденції Миколая будемо виготовляти підсвічник з природних матеріалів. Можливо, ще робитимемо ангеликів. Ми підлаштовуємось під різні вікові категорії. Також у нас буде частування для діток. Щоб наші маленькі гості потрапляли одразу у казку, ми для них готуємо і майстерку, і екскурсії цікаві, і частування, і, звісно, подарунки від Миколая, куди ж без них, — розповідає молодша наукова співробітниця музею Іванна Щеглова.

Резиденцію в каплиці Орловських оздобили природними матеріалами: тюками сіна, соснами й ялинами, фруктами.

Ми хотіли, щоб було автентично, затишно, щоб діти потрапляли ніби в справжню казку, тож сформували ось такі прекрасні інтер’єри. Ми живемо поряд з лісництвом, і в нас були такі тюки з соломою, тож це все і використали. І, як виявилося, ідея прикрасити каплицю пахучими природними матеріалами виявилася вдалою — аромат хвої, сіна та яблук створюють справді особливий настрій, — каже Іванна Щеглова.

За словами Анастасії Донець, резиденцію Миколая можна відвідувати до 6 грудня включно, однак про приїзд слід повідомити завчасно, щоби помічники Святого встигли все підготувати до зустрічі гостей.

Фото: Малієвецький обласний історико-культурний музей та Суспільне Хмельницький.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook