Новини
Суспільство

З похолоданням на хмельницьких СТО утворились помітні черги

Як тільки температура повітря опускається до +7 градусів і нижче, водіям рекомендують “перевзути” автівки. Охочих замінити літню гуму на зимову нині чимало: на хмельницьких СТО – помітні черги.

Хмельничанин Віктор Катренюк – водій з багаторічним стажем. Чоловік приїхав на одну з місцевих СТО, аби замінити літні шини на зимові. Каже: щороку завчасно готу свій автомобіль до нового сезону.

Нині охочих перевзути автівки на СТО чимало, розповідає автомеханік Денис Чорний. Суттєво зріс попит упродовж останнього тижня. В день обслуговує до семи машин. На одну автівку йде до години часу.

Автомобіль виставляться на підйомник, піднімається, знімаються колеса. Ми дивимось спочатку, чи на літній резині немає ніяких пошкоджень, потім її розбортовуємо. Далі одягаємо вже зимову резину, також перевіряємо на відсутність пошкоджень. Виставляється тиск відповідно до порад виробника. Балансується і ставиться на машину, – розповідає Денис Чорний.

Замінювати літні шини на зимові рекомендують, коли середньодобова температура повітря опускається до +7 градусів. А ще перед тим як перевзутись, слід підібрати ту гуму, яка підійде саме до вашого авто.

Зимові гуми можуть бути як на липучках, так і на шипованих. Шипами автомобіль чіпляється на засніжених і льодяних поверхнях. Липучка створює ефект прилипання самої шини до дороги, – каже майстер-приймальник Вадим Шерепа.

Не зволікати із заміною шин просять і правоохоронці. Адже взимку це може спровокувати ДТП.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook