Новини
Кримінал

Двом крадіям, які перебували на іспитових термінах, суд у Хмельницькому призначив реальні строки

Правоохоронці вкотре наголошують на посиленні кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок в умовах воєнного стану. Два реальні терміни ув’язнення отримали хмельничанин та уродженець Луганщини, які, перебуваючи на іспитових термінах, здійснили нові корисливі злочини.

У квітні цього року в обласному центрі 41-річний хмельничанин незаконно проник до автомобіля місцевого мешканця, звідки викрав два відеореєстратори. Свої дії пояснив тим, що такі пристрої заборонено використовувати під час воєнного стану, саме тому він вирішив їх забрати. При цьому за 20 днів до вчинення злочину хмельничанин був засуджений за крадіжку до 5 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку.

Отримав вирок суду також уродженець Луганської області, який викрав велосипед та бездротові навушники. У 2022 році крадій був засуджений до 5 років позбавлення волі також зі встановленням іспитового терміну.

Не використавши надану можливість виправитися, вироками судів зловмисники засуджені до 5 років 4 місяців та 5 років 6 місяців позбавлення волі відповідно. Рішення судів не набрали законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, повідомили в Окружній прокуратурі міста Хмельницького

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook