Новини
Духовність

Громаду УПЦ МП суд зобов’язав звільнити церкву у Кам’янці-Подільському

Хрестовоздвиженська дерев’яна церква, розташована під стінами фортеці в Кам’янці-Подільському, датується другою половиною XVIII століття. З 1991 року храм, так само як і Свято-Миколаївська церква, перебував в безоплатному користуванні громад Української православної церкви Московського патріархату. У 2019 році законодавство змінилося, передбачивши, що за оренду приміщень, що належать державі, потрібно платити оренду плату.

У березні 2023 року релігійну громаду повідомили листом про судовий позов від Національного історико-архітектурного заповідника “Кам’янець” щодо примусового звільнення приміщення. Але настоятель храму, так само як і настоятель Свято-Миколаївської церкви, залишати храм відмовився. Релігійна організація “Хрестовоздвиженська Українська Православна Церква” також намагалася оскаржити рішення Господарського суду Хмельницької області, який зобов’язав її звільнити Здвиженську церкву у Карвасарах, в апеляційному порядку, повідомляє Суспільне.

Північно-західний апеляційний господарський суд у Рівному скаргу релігійної організації “Хрестовоздвиженська Українська Православна Церква” не задовольнив, залишивши без змін рішення суду першої інстанції. Воно набрало законної сили,повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook