Новини
Суспільство

Португалець допомагає військовим з Хмельниччини (ФОТО)

З настанням холодів до воїнів Залізної бригади нагодилася й актуальна волонтерська підтримка. Термобілизну бійцям на фронт передали подвижники з «Partilha Magnifica» — громадської асоціації українців Португалії.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці бойового підрозділу.

Антоніо Сілва (Antonio Silva, на фото ліворуч) та його друг Алессандро з початку повномасштабної війни допомагають Україні. Для Антоніо Україна — друга рідна домівка. Адже його дружина Людмила — одна із засновниць асоціації та родом з Тернопільщини, де подружжя до 2022-го звикло проводити вільний час і де португалець звів для сім’ї будинок.

У перші тижні нападу росіян Антоніо невтомно переправляв на своєму транспорті до Португалії українських пенсіонерів та жінок із дітьми. А далі з дружиною і товаришами ще глибше занурився у волонтерську царину, долучивши до допомоги підприємство, на якому працює інженером-механіком.

Наші з Людмилою діти — Тимофій та Емма — на свята (і не лише) вбираються в українське, — розповідає Антоніо. — У мене і день народження 25 серпня — наступного дня після українського Дня Незалежності.

Завзятий в громадському житті та медіапросторі Португалії, Антоніо доводить до своїх земляків, що боротьба за свободу Європи і всього вільного світу зараз точиться в Україні. За активну гуманітарну діяльність волонтер відзначений президентом Португалії.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook