Новини
Кримінал

Суд виніс вирок хмельничанину, який побив та обплював авто патрульних

Суд виніс вирок хмельничанину, що поглумився над автомобілем патрульної поліції. Заподіяна Департаменту патрульної поліції майнова шкода становила майже 15700 гривень.

Влітку 2023 року п’яний житель Хмельницького побив службовий автомобіль патрульної поліції, припаркований у його дворі.

Внаслідок нанесення трьох сильних ударів по вітровому склу, воно тріснуло разом із передньою стінкою авто. Також зловмисник плюнув на транспортний засіб. Далі хуліган відірвав від автівки одне із дзеркал.

Чоловіка притягнули до кримінальної відповідальності за ч.1 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують ними).

У судовому засіданні Хмельницького міськрайонного суду чоловік визнав свою вину та розкаявся. Окрім того, частково відшкодував поліцейським заподіяну шкоду. Суд врахував це як пом’якшувальні обставини. Обставиною, яка обтяжує покарання є вчинення кримінального правопорушення у стані сп’яніння.

Як зазначають у пресслужбі Хмельницького міськрайонного суду, призначене покарання – обмеження волі строком на один рік, а водночас звільнення від цього покарання з випробовуванням і встановленням іспитового строку тривалістю один рік. Окрім того хмельничанин має сплатити на користь держави 5735 гривень процесуальних витрат, а також відшкодувати Департаменту патрульної поліції матеріальну шкоду в сумі 12671 гривень.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook