Новини
Інфраструктура

У Городку очистили водойму та відремонтували міст

Занедбана водойма, що у місті Городок на Хмельниччині отримала нове життя. Тут місцева влада подбала про ремонт мосту, а от меценати організували очистку водойми. Окрім цього місцеві отримали ще й добриво для господарств.

Місцевий стан давно потребував уваги. Зокрема міст, яким користувались городоччани, був у аварійному стані. То ж декілька років тому водойму спустили, аби уникнути обвалу. У травні 2023 року місцева влада оголосила тендер для виконавців, і вже восени роботи розпочались.

За словами заступника міського голови з виконавчих органів Городоцької ТГ Дмитра Варшавського, потребували ремонту міст і регулятор заслонки, яка відповідала за укріплення греблі. Було й підмиття самої греблі.

Зроблено відновлення греблі, відновлення мосту, в тому числі регулятора заслонок, який відповідає за зберігання води і за стійкість води в ставку, – каже чиновник.

Загалом тендер оголосили на суму у понад 8 млн гривень. Однак робіт виконано лише на трохи менше трьох мільйонів. Решта коштів мала б піти на очистку водойми. Та у період війни вирішили: це недоречно. На поміч прийшли меценати.

Депутат Городоцької міськради Анатолій Матвєйцев розповідає, що на допомогу прийшов народний депутат Олександр Володимирович Герега, який захотів бачити ставок сучасним і очищеним від намулу. Він надав свою техніку для цього.

Понад 3 місяці роботи – і став набув нового вигляду. Окрім цього місцеві отримали й добриво для своїх господарств.

Всю землю, яку вивозили з цього ставка, безкоштовно розвезли городоччанам на городи для підсобних господарств, каже Анатолій Матвєйцев.

По завершенню робіт став знову заповнять водою. Планують це зробити до кінця поточного року. У майбутньому планують і зарибнити водойму. Тож у 2024 році місцеві отримають ще одне місце для відпочинку.

Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу Перший Подільський

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook