Новини
Суспільство

У Хмельницькому не витрачатимуть кошти на встановлення новорічної ялинки та проведення ярмарку

Вслід за Славутою у Хмельницькому відмовились цьогоріч від традиційного різдвяного ярмаркування та витрати коштів з бюджету на встановлення новорічної ялинки.

Втім, одна з міських ялинок все ж таки засяє.

Про це розповів начальник Управління культури і туризму Хмельницької міськради Артем Ромасюков, пише Суспільне Хмельницький.

За словами чиновника, таке рішення було прийнято через негативне ставлення містян в соціальних мережах до встановлення ялинок, святкування та ярмаркування, що доцільно буде вже після перемоги.

За його словами, в період різдвяно-новорічних свят у сквері імені Тараса Шевченка проводитимуть лише тематичні мистецькі акції для дітей з метою збору коштів для ЗСУ. Там також планують встановити світлодіодні фігури, які місто придбало 5 років тому.

Втім, без головної ялинки місто все ж не залишиться. У середмісті засяє одна з блакитних ялинок, які ростуть біля кінотеатру Шевченка. За словами Артема Ромасюкова, на декор також не витрачатимуться: дерево прикрасять гірляндами, які є в наявності.

Жодної копійки цього року, чи минулого року, на ілюмінацію, гірлянди, прикрашення, з міського бюджету не витрачалось. Ми залучаємо ті прикраси, які були закуплені раніше, до початку повномасштабного вторгнення, — сказав посадовець.

Як розповів Артем Ромасюков, запалять вогні на блакитній ялинці 6 грудня. Тоді ж і відбудеться перший благодійний захід — мистецька акція. Вихованці школи мистецтв виступатимуть й збиратимуть гроші на ЗСУ. Також буде вітання від Святого Миколая.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook