Новини
Офіційно

Хмельниччину відвідала делегація Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні

У Хмельницькій ОВА відбулася зустріч з делегацією Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні. Обговорення початкових результатів співпраці в рамках швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD, ситуація з гуманітарними питаннями в області та пріоритетні напрями для можливої співпраці зі швейцарською стороною – саме ці питання стали метою зустрічі першого заступника начальника Хмельницької ОВА Сергія Тюріна з заступницею керівника швейцарської програми співробітництва Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні Сімон Троллер та старшою координаторкою програм Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні Ілони Постемської. До спілкування також долучилися директор Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук та керівники профільних підрозділів ОВА.

Ми раді зустрітись з вами не тільки тому, що завжди підтримуємо ділові зв’язки між нашими країнами, але й тому, що наша область бере участь в реалізації українсько-швейцарського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України» UCORD, який спрямований на ефективну взаємодію влади, бізнесу та громадян задля злагодженого регіонального розвитку. Дуже важливо, що саме зараз, під час війни, область увійшла у цей проєкт, адже війна не вибирає часу і ми зі свого боку маємо робити усе для того, щоб навіть у період страшної кривавої війни зміцнювати економіку, інституційно зміцнювати усі сфери суспільного життя і готувати наш регіон до зустрічі вже переможного миру та сконцентруватися виключно на розвиткових проєктах, – сказав Сергій Тюрін, розпочинаючи зустріч.

Аби більш детально ознайомити іноземну делегацію з проєктами, які реалізуються в області, планами на майбутнє та загалом поточним станом справ в умовах повномасштабної війни посадовець представив до уваги присутніх презентацію.

Своєю чергою, заступниця керівника швейцарської програми співробітництва Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні Сімон Троллер відмітила, що сьогоднішній візит для них є надзвичайно важливий, оскільки вони особисто мають отримати розуміння щодо гуманітарних потреб та ситуації в регіоні, адже важливо розуміти, що вся Україна страждає від війни, а не тільки прифронтові території.

Приємно, що керівництво області вже наперед думає про залучення інвестицій та розвиткові регіональні проєкти. Саме для цього і розпочато проєкт UCORD. Сподіваємося, що співпраця в рамках цього проєкту відкриє для нас нові можливості та ідеї, які будуть вдало втілені у життя, – зазначила Сімон Троллер.

До слова, цієї весни Хмельниччина перша серед 4 переможців відбору Швейцарсько-українського проєкту UCORD підписала Меморандум про взаєморозуміння. Метою проєкту UCORD є сприяння скоординованим діям з відновлення та злагодженого регіонального розвитку з боку громадян, бізнесу і органів влади, що своєю чергою покращує якість життя людей, зміцнює стійкість суспільства, мир та соціальну згуртованість в Україні.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook