Новини
Офіційно

У Хмельницькому відбулась молитва за волонтерів

З нагоди Міжнародного дня волонтера з ініціативи голови Хмельницької обласної ради Віолети Лабазюк в органній залі обласної філармонії відбувся суспільний захід під назвою «Молитва за волонтерів». Захід об’єднав священнослужителів, благодійників,  активістів та небайдужих людей, що пов’язують свою діяльність із волонтерством.

Під час заходу лунало багато щирих та мудрих слів від представників духовенства, волонтерів, посадовців.

Спільну молитву виголосили  за мир в Україні, за здоров’я усіх її жителів та за наших захисників єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський владика Павло, настоятель парафії Христа Царя Всесвіту РКЦ отець Микола Лучинський, голова Хмельницького обласного центру Об’єднаної Церкви ХВЄ Павло Сівець та єпископ Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ владика Іван Кулик.

Модерував захід коррдинатор Руху молитовних сніданків у Хмельницькій області Валерій Хома.

Звертаючись до присутніх, голова обласної ради Віолета Лабазюк зазначила, що Міжнародний день волонтера має особливе значення для всього українського народу та подякувала волонтерам за неоціненний внесок у наближення перемоги.

Більше дев’яти років в нашій країні триває неоголошена війна. Українці відстоюють свою незалежність і територіальну цілісність. Ми сьогодні зібралися тут, аби спільно з духовенством звернутися до Господа у молитві за волонтерів, українську перемогу та мир у нашій країні. Сьогодні кожен українець – від малого до старого – є  учасниками важливого процесу – відновлення та збереження української землі, – сказала Віолета Олександрівна.

Від імені депутатського корпусу обласної ради та себе особисто Віолета Лабазюк висловила слова великої вдячності і поваги присутнім на заході волонтерам, а в їхній особі усім, хто щоденною працею робить свій неоціненний внесок у наближення української перемоги: «Незважаючи на основні робочі обов’язки та повсякденні справи, ви не покидаєте своєї важливої місії – волонтерської діяльності. Я дякую нашим небайдужим дітям і людям старшої вікової категорії, які не втомлюються плести сітки, готувати духмяні смаколики, робити обереги та передавати частинку рідного дому тим хлопцям і дівчатам, які незважаючи на небезпеку, захищають нашу рідну землю».

Посадовець побажала волонтерській спільноті перемоги та миру.

За активну громадянську позицію в умовах воєнного стану, надання посильної допомоги Збройним силам України, вагомий внесок у наближення перемоги, участь у національному відродженні України, патріотизм та з нагоди Міжнародного дня волонтера представники волонтерських організацій отримали Подяки обласної ради.

Про цінність волонтерської допомоги розповів присутнім військовий капелан Віталій Пєвнєв. Про жертовність волонтерства поділилася мати загиблого військовослужбовця, волонтер Світлана Жук. Зворушливий вірш “Не кажіть лиш мамі” продекламувала студентка Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії Олена Михайловська.

Супроводжував захід хор академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля”, тріо церкви Дім Євангелія.

За матеріалом обласної ради

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook