Новини
Події

У Хмельницькій обласній дитячій лікарні пацієнти разом з лікарями та волонтерами прикрасили святкову ялинку

Святкову ялинку прикрасили у Хмельницькій обласній дитячій лікарні напередодні Дня святого Миколая. Оздобили її маленькі пацієнти разом з лікарями та представниками Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Усі ялинкові іграшки також створені дитячими руками.

За словами директорки КНП “Хмельницька обласна дитяча лікарня” Лілії Брухнової, це вже стало доброю традицією, адже маленьким пацієнтам і їхнім батькам це дуже подобається.

Прикраси для ялинки також створені дітьми. Їх виготовляли пацієнти в лікарні, а також діти вимушених переселенців під час майстер-класів у бібліотеках міста.

Для них дуже важливе саме відчуття дому, відчуття свята. Дизайн ми шукали, щоб було простенько зробити, і щоб воно виглядало добре, але діти – це діти. Ми починаємо робити щось одне, але потім вони придумують щось, оздоблюють, щось роблять з обрізочків, і виходить набагато краще навіть, ніж ми придумали, – розповідає волонтерка Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Анастасія Чеглакова.

Це до певної міри їхнє таке відволікання від перебування в умовах стаціонару. Щоб зробити іграшки, вони повинні працювати своїми руками. А це дуже велику роль відіграє саме в час такого інформаційного засилля, де наші діти звикли клікати, а тут ми пропонуємо абсолютно інший формат, – зауважує Лілія Брухнова.

Напередодні новорічних свят дорослі і малеча загадують єдине спільне бажання.

За словами волонтерки Анастасії, всі діти хочуть миру, хочуть бути зі своєю родиною. Ті дітки, чиї батьки служать, хочуть, щоб їхні батьки повернулись.

Хочу, щоб швидше була перемога, і ми поїхали додому в Запоріжжя, – ділиться своїм бажанням пацієнт Гліб.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook