Новини
Кримінал

Мешканки Шепетівщини, які намагалися допомогти знайомій, потрапили на гачок шахраїв

Зламавши сторінки у соцмережах нечисті на руку особи обманним шляхом виманили кошти у двох мешканок Шепетівщини, які щиро хотіли допомогти знайомим, а натомість втрапили у халепу та втратили заощадження.

Матір та донька з Шепетівки отримали повідомлення, що надійшло нібито зі сторінки їхньої спільної знайомої. Йшлося про допомогу коштами, терміново необхідну для лікування дитини. Попри те, що подібні методи виманювання коштів непоодинокі та давно відомі багатьом користувачам соцмереж, потерпілі не стали перевіряти отриману інформацію, а одразу кинулися перераховувати кошти. На вказаний рахунок відправили 6 тисяч гривень. І лише згодом дізналися, що сторінку було зламано, а їхні гроші пішли не на лікування дитини, а в кишеню шахраїв.

Правоохоронці Шепетівщині наразі розшукують аферистів, та принагідно нагадують правила безпеки під час користування соцмережами, головне з яких говорить про те, що, перш ніж перераховувати гроші, навіть якщо прохання про це надійшло нібито від добрих знайомих, потрібно обов’язково пересвідчитися, чи дійсно ця людина просила про допомогу. Якщо є соцмережі, значить, є телефон, якщо є телефон, значить, можна зателефонувати. Це займе набагато менше часу, ніж спроби повернути кошти, які пішли в невідомому напрямку. До речі, зазначають правоохоронці, шахраї, зламавши сторінку, можуть змінити в особистій інформації також номер телефону, тому не зайве запитати у знайомих, які нібито просять про допомогу, про щось таке, що знаєте лише ви.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook