Новини
Надзвичайні події

Російські безпілотники вкотре атакували Хмельниччину – в області працювала ППО

Третій місяць ворожі БпЛА «Shahed-136/131», що останнім часом здебільшого залітають в Україну з півдня, через низку областей вперто прямують в напрямку Хмельницької області. На карті, складеній за даними одного з моніторингових каналів, можна побачити два найпопулярніші шляхи дронів, і обидва вони ведуть саме на Хмельниччину, де здебільшого і закінчуються. Ніч на 6 грудня не стала виключенням, і мешканці Старокостянтинівської громади у Хмельницькому районі вкотре чули вибухи під час роботи ППО.

Карту атак “шахедів” склало за даними каналу monitor видання Texty.org.ua.

З вересня по листопад застосовували у дуже відчутних кількостях. Водночас видно, що “щільність” маршрутів найбільша в південних регіонах України, де цілилися по портовій інфраструктурі. Також окупантам не давав спокою Старокостянтинів, видно цілу вервечку маршрутів у цьому напрямку – і дуже рідко дрони залітали далі на захід від цього міста в Хмельницькій області, – прокоментували автори карти.

За даними видання, два найпопулярніші шляхи дронів (вони підсвічені на карті) ціляться у Старокостянтинів, де є військовий аеродром, та у Хмельницький. Нижній шлях проходить поруч з трасою Е50, верхній на стику областей.

Детальніше роздивитися цю та інші карти та прочитати коментарі до них можна за посиланням.

Що до вчорашньої ночі, то, як і в більшість попередніх, напрямок руху ворожих “шахедів” був досить прогнозований, навіть при тому, що вони знову летіли ламаними маршрутами через низку областей, “зачепивши” на шляху також Київщину. В одному з найпопулярніших моніторингових каналів цей напрямок називають коротко “на Старкон” або ж “самі знаєте, куди”.

Повітряна тривога на Хмельниччині тривала дві з половиною години. У місцевих телеграм-каналах писали про звуки вибухів в області. Інформацію підтвердив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, повідомивши про роботу ППО.

Про наслідки атаки області “шахедами” та про результати роботи ППО після закінчення повітряної тривоги не повідомлялося.

Детальну інформацію щодо кількості запущених та збитих ворожих БпЛА, що вночі атакували Україну, буде відомо з офіційної інформації Повітряних сил ЗСУ. Попередньо, моніторингові канали зазначали, що кількість випущених безпілотників, ймовірно, вдвічі більша, ніж у ніч напередодні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook