Новини
Кримінал

Переплутав товариша з російським солдатом: мешканця Хмельниччини судили за чергове вбивство

42-річний житель Хмельницького району, що вже відсидів свій строк за вбивство, сяде за вбивство вчергове. Підсудний вбив товариша по чарці, прийнявши його за російського солдата.

Про це повідомляє пресслужба Хмельницького міськрайонного суду.

Колегія суддів розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням жителя села Гвардійське Хмельницького району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.13 ч. 2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вже вчинила такий злочин). Чоловік раніше був судимий та відбув свій строк, 10 років за ґратами, згідно з вироком Апеляційного суду Хмельницької області за 2005 рік.

Трагедія сталася у квітні 2022 року у Гвардійському. Посеред ночі в одній з осель, будучи в стані алкогольного сп’яніння, обвинувачений жорстоко вбив чоловіка. Як йдеться в матеріалах справи, бив його руками і ногами, а після того ще й наніс п’ять ударів господарською сокирою по голові. В результаті отриманої відкритої черепно-мозкової травми з множинними переломами кісток склепіння і основи черепа потерпілий помер на місці.

У суді обвинувачений свою вину в скоєному визнав та пояснив, що ввечері того дня розпивав із своєю жертвою спиртне. Вночі він побачив, як через незачинені двері в будинок зайшов невідомий в камуфляжі. На його оклик невідомий не відреагував, і тоді убивця, подумавши, що це російський солдат, а не його товариш по чарці, вирішив його ліквідувати.

При обранні виду та розміру покарання суд врахував те, що обвинувачений раніше був судимим, характеризується посередньо. Обтяжуючою обставиною є вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння. Обставиною, що пом’якшує покарання є те, що на утриманні у нього була неповнолітня дитина.

Вирок Хмельницького міськрайонного суду – призначити покарання у виді п’ятнадцяти років позбавлення волі. До вступу вироку в законну силу обвинуваченому залишено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирок може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook