Новини
Події

До Хмельницького Укрзалізницею прибув Вифлеємський вогонь миру

Напередодні, 11 грудня, до обласного центру прибув Вифлеємський вогонь миру (ВВМ). Його передали нічним потягом Укрзалізниці. Пластуни зі станиці Хмельницький рано-вранці разом із пластунами з інших осередків області зустріли вогонь на залізничному вокзалі та почали його поширення.

Аби всі охочі змогли взяти ВВМ на залізничному вокзалі, пластуни підготували свічки та лампадки. Далі вогник любові і добра попрямував в різні куточки Хмельниччини.

Важливо не перервати ланцюжок передачі вогню, аби якомога більше людей змогли його отримати. Основна мета – об’єднати людей. Сам процес передачі, коли ми з рук у руки передаємо цей вогонь, об’єднує людей з усього світу напередодні Різдва. Це показує, що світло переможе темряву, а добро переможе зло. Це, власне, та ідея, яка об’єднує людей у різних країнах, різних конфесій і різних вподобань, – розповів координатор передачі вогню миру області, керівник обласного осередку національної скаутської організації “Пласт” Андрій Колесник.

За словами хмельницької пластунки Софії Бабій, напередодні Різдва, яке цьогоріч в Україні відзначатимуть 25 грудня, Вифлеємський вогонь пластуни передадуть до медзакладів і сиротинців області, а також військовим.

Не всі можуть зібратися родиною на це свято, тому ми хочемо порадувати людей, і дати їм таку надію у вигляді вогню, – каже Софія.

Фото: Пласт Хмельницький 

Для отримання Вифлеємського вогню необхідно заповнити гугл-форму для комунікації тут.

Вифлеємський вогонь миру ― це міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Основна церемонія передачі вогню відбувається в Австрії у Відні, куди його привозять з Вифлеєму. Далі скаути розповсюджують вогонь по всій земній кулі, до тих, хто потребує його в цей непростий час.

Детальніше дивіться у сюжеті Суспільного.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook