Новини
Надзвичайні події

Звуки вибухів та непрацюючі сирени: наслідки повітряної тривоги на Хмельниччині

Чергова повітряна тривога на Хмельниччині не була затяжною – лише 45 хвилин довелося подолянам чекати відбою. Проте в області за цей час вкотре пролунали звуки вибухів, а мешканці деяких міст повідомили про проблеми з роботою системи оповіщення. Під ранок неспокійно було також у Києві – столицю атакували, попередньо, балістичними ракетами з півночі.

Традиційно ударні безпілотники вчора, 12 грудня, росіяни запустили з півдня. Попри те, що, попередньо, дронів було небагато, один з них також традиційно, минувши низку областей долетів до Хмельниччини. Де по ньому відпрацювали сили ППО. Інформацію про вибухи у Хмельницькому районі підтвердив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін:

Та додав згодом, що в результаті роботи протиповітряної оборони ворожий “шахед” було збито, постраждалих, руйнувань, пошкоджень інфраструктури внаслідок атаки БпЛА не було.

Поки тривала повітряна тривога мешканці Хмельницького та Волочиська повідомили про проблеми з роботою системи оповіщення. В обласному центрі не спрацювали деякі сирени у мікрорайонах Виставка, Південно-Західний та Гречани. У Волочиську сирени не спрацювали на оголошення повітряної тривоги, про це повідомили у телеграм-каналі Волочиськ LIVE, проте сигнал відбою, за словами містян, було чутно.

Нагадаємо, вчора, 12 грудня, від ранку через хакерську атаку, по всій Україні спостерігалися проблеми з наданням послуг мобільним оператором “Київстар”. Станом на вечір компанії вдалося відновити лише деякі послуги. Скільки часу піде на те, аби повністю відновити роботу мобільного оператора, послугами якого користуються переважна більшість мешканців України, наразі невідомо.

У Хмельницькій ОВА наголошували, що відсутність мобільного зв’язку не вплине на роботу систем сповіщення.

Під ранок вибухи пролунали також у столиці. Попередньо, за повідомленнями моніторингових каналів, з півночі росіяни випустили 5 балістичних ракет. Внаслідок роботи ППО у трьох районах столиці зафіксували пожежі від падіння уламків. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook