Новини
Офіційно

Хмельниччина вшановує героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 14 грудня, вся Україна вшановує героїв-учасників ліквідації наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася у 1986 році. Відтак, У Хмельницькому відбувся символічний захід присвячений пам’яті учасників тих подій.

Квіти до пам’ятника «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи» поклав заступник начальника ОВА Володимир Білик, разом із представниками влади області та міста, силовими структурами та учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС. Поряд з тим, учасники заходу схилили голови в хвилині мовчання за тих, хто залишив своє життя, кинувшись на боротьбу із “смертоносним атомом” на електростанції.

Також вони відвідали храм на території пожежної частини, аби помолитися за рятувальників, що без перебільшення, захищають нас всюди, як в тилу, так і на фронті.

Не так давно, Чорнобильська АЕС знову привернула до себе увагу, адже північний сусід своїм варварським злочинним вторгненням в Україну наразив на небезпеку увесь світ, тимчасово захопивши електростанцію у 2022 році. Також нині на окупованій росією території знаходиться і Запорізька АЕС, яку терористи активно використовують в якості об’єкту ядерного шантажу.

Вічна пам’ять тим, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, тим, хто опісля стількох років від катастрофи, також пішов захищати Україну. Глибока шана та щира подяка усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу захисту світу! – йдеться в дописі пресслужби Хмельницької ОВА.


PR
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook