Новини
Суспільство

“Ялинка пам’яті” зі світлинами загиблих героїв у Кам’янці-Подільському обурила містян

У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині встановили “ялинку пам’яті”, яку прикрасили світлинами загиблих захисників. Така ініціатива однієї з громадських організацій міста викликала шквал негативу з боку містян.

Саме прикрашення дерева світлинами загиблих воїнів стало причиною обурення. Представники ГО кажуть: мали лише добрі наміри. Після того, як ролик з’явився у соцмережі, посипались гнівні коментарі. Першою на втілення такої ідеї відреагувала мати загиблого героя. Жінку обурила така форма вшанування пам’яті її сина. Акцію вона назвала неповагою до усіх Героїв.

У мене немає слів… У мене залишились тільки пам’ять і сльози… У мене душа рветься від щоденного показного співчуття і безглуздого “вшанування” моєї єдиної дитини! Моєї кровиночки! Мого Героя! Я хочу запитати у нашої влади: ви геть подуріли? Чия хвора уява придумала таке приниження? Я вимагаю, поясніть мені, чому фото мого єдиного сина, який загинув на війні, має висіти на новорічній ялинці? Мене, матір, яка втратила сенс життя, ВИ ЗАПИТАЛИ? Я на таку “пошану” згоди не давала! Це якийсь шабаш на крові загиблих воїнів! Це неповага до Героїв та їх сімей. Мій син не новорічна ялинкова прикраса! Мій син – Герой! Мій син – мій вічний сум! – написала жінка.

Кам’янчани у коментарях підтримали матір воїна:

Цей “хайп” на крові і горі інших дістав…

Це не хайп… Це абсолютна відсутність мізків.

Я в шоці, у мене нема слів одні емоції.

Господи креатив?? Люди яким в голову прийшло це знущання без честі, совісті і серця, який жах!

Вірменську криницю, де прикрашали ялинку, зачинили. Від влади досі немає жодної реакції. Не говорять про причетність до акції і не відмежовуються від неї. Хоча безперечно захід мав попередньо узгоджуватись і невипадково проводився саме на тій локації. Тобто, хтось давав дозвіл, а хтось його отримував. Наразі акцію згорнули.

За сюжетом ТРК “Кам’янець-Подільський”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook