Новини
Погода

Два температурні рекорди зафіксували на Хмельниччині у грудні

Мешканці Хмельниччини вже помітили, що середина грудня в області за погодою мало схожа на зимову, тим паче – на передріздвяну (адже Різдво, нагадаємо, цього року Україна святкуватиме 25 грудня), а більше нагадує весняну. Відзначили аномально високі температури повітря протягом місяця і в метеорологів та вже зафіксували два рекорди.

Подекуди хмельничани до прикладу, побачили на деревах бруньки, що почали розпускатися, дехто помітив пробудження мух, які з засклених балконів рвуться “на волю”, не підозрюючи, що їх там чекає.

Як повідомили у Хмельницькому обласному центрі з гідрометеорології, температурні рекорди було встановлено на півдні області вчора, 19 грудня.

Максимальна температура повітря вдень 19 грудня досягла: у Камʼянці-Подільському +12,6⁰С, (попереднє рекордне значення 1968 року перевищено на 2,7⁰С); у Новій Ушиці + 11,1⁰С (попереднє рекордне значення 1989 року перевищено на 1,9⁰С).

Звісно, багатьом українцям, напевно, хотілося б справжньої зими – зі снігом та відповідною атмосферою, але, як-то кажуть, в умовах війни така зима якраз не на часі, нехай вона буде після нашої перемоги над ворогом.

До слова, у прогнозі погоди на поточний тиждень також обіцяли досить теплий тиждень з незначним зниженням температури лише на вихідні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook