Новини
Бізнес

Овочів на Хмельниччину завезли з-за кордону вчетверо менше, ніж торік

Імпорт товарів на Поділля зменшився за десять місяців на 4,8% у порівнянні з січнем-жовтнем минулого року до 549,6 мільйона доларів. Відставання в обсягах ввезення спостерігається четвертий місяць поспіль.

На показники імпорту суттєво вплинуло зменшення – майже на половину – закупівлі подільським бізнесом мінеральних продуктів: придбано на 94,7 мільйона.

Коли йде мова про мінеральні продукти, передусім це стосується палива мінерального; нафти та продуктів її перегонки. Палива за кордоном придбано на суму 88,5 мільйона при падінні в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 42,5% – майже вдвічі. Частка палива в імпорті скоротилася з 24,5% від торішнього загального показника імпорту до 16,1% цьогоріч.

З іншого боку, закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів з них зросла на 5,2%. Імпортовано пластмас на 77,9 мільйона. Частка цієї групи імпорту збільшилася до 14,2%.

Варто зазначити, що за окремими групами, що становлять суттєву частку в імпорті області, зростання ще більш відчутне. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання збільшилася на майже третину – на 31% до 110,8 мільйона, що склало 20,2% від загального обсягу.

Поділля також на понад чверть наростило ввезення текстильних матеріалів та текстильних виробів. За десять місяців зростання становило 26,9% до 35 мільйонів. Відповідно частка текстилю в загальних показниках досягла позначки у 6,4%.

Овочів закуплено на 2,5 мільйона; падіння – на 72,3%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook