Новини
Інфраструктура

У Кам’янці-Подільському встановлять світлофор на небезпечному пішохідному переході

Знадобилося чимало часу та дві ДТП з летальними наслідками лише цього року, аби ситуація з убезпеченням пішоходів, що переходять дорогу біля залізничного мосту на в’їзді у Кам’янець-Подільський, аби там дозволили встановити світлофор. Проте кам’янчани не вірять у те, що він суттєво вплине на ситуацію на цій ділянці шляху.

Перша ДТП, в якій серйозно травмувалася пішохідка, яка згодом померла від отриманих травм, сталася на початку травня. Друга летальна ДТП на тому ж місці – наприкінці жовтня. Кам’янчани вимагали від влади вжити заходів, аби дорога в цьому місці була більш безпечною. Зокрема, встановити світлофор.

І ось наприкінці грудня у спільноті Kamianets PLUS повідомили, що…

нарешті отримані всі необхідні дозволи для встановлення світлофора біля залізничного мосту на виїзді з міста в бік Хмельницького (с-ще Першотравневе).

Однак, на думку кам’янчан, світлофор насправді не захистить пішоходів від водіїв, які проїжджають цю ділянку шляху на великій швидкості. А убезпечити пішоходів вони пропонують тепер інакше. Ось що пишуть у коментарях:

Нарешті! Владі вже вистачило смертей????

А хтось подумав що замість світлофору потрібно було закрити ту дірку в паркані і перенести перехід на 50 метрів вище? Не на простому місці є заборона регулювати рух під мостами і в тунелях. Наскільки треба бути стукнутим, щоб апелювати до таких дій? Цікаво буде подивитись на рух по трасі і кількість аварій, коли якийсь припечений поставить світлофор.

Якщо буде звичайний світлофор, який вмикається тільки на вимогу тоді ще сяк-так, але в загальному погоджуюсь, потрібно перехід робити над землею, а не зупиняти рух на вїзді в місто.

Зупинка автостради під залізничним мостом на вимогу нічого не покращить (а там ще і виямок до всього).

Більш ніж впевнений, що той світлофор буде «дуже добре видно». Один загальмує, а позаду фура не встигне, і буде інша картина.

А світлофор що, ставлять під мостом?? Перед мостом! Під мостом ніхто зупинятись не буде ! По друге, не траса, а вже територія міста, і швидкості повинні бути відповідними! І по-третє, ви, коли навіть в Хмельницький заїжджаєте, то скільки світлофорів проїжджаєте? І що там, аварія на аварії???

Правильно, давайте вліпимо світлофор, надземний пішохідний то зайве. Там їздять зазвичай 100+ км/год, ніхто там на той червоний не встигне стати.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook