Новини
Офіційно

Проект обласного бюджету на 2024 рік обговорили на засіданні колегії Хмельницької ОВА

Проект обласного бюджету на 2024 рік став основним питанням до обговорення на засіданні колегії Хмельницької обласної військової адміністрації.

Як доповів директор Департаменту фінансів Сергій Пенюшкевич, за підсумками 11 місяців 2023 року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло доходів (без врахування міжбюджетних трансфертів) 12 054,0 млн грн, що становить 102,6 %.

Доходи обласного бюджету по загальному та спеціальному фондах на 2024 рік обраховано в сумі 1 792,9 млн грн, що менше очікуваних надходжень 2023 року на 23,7%.

Наступного року області доведеться обмежити видатки на фінансування обласних програм, за винятком важливих напрямків.

У базовому бюджеті ми практично не передбачали видатки на фінансування обласних програм, що не стосуються соціально-культурної сфери. Винятком є лише 10 млн гривень, які у вигляді резерву закладено на зимовий період для можливості реагування на критичні ситуації на дорогах області (ліквідація заметів, розблокування транспорту тощо) за Програмою розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення Хмельницької області, оскільки відповідна субвенція з державного бюджету на цю мету у наступному році відсутня, а також 20 млн гривень передбачено на перший квартал наступного року для підтримки ЗСУ за програмою «Територіальна оборона на 2022-2024 роки». За рахунок цих коштів передбачається здійснити придбання предметів військового майна та спорядження для підтримки боєготовності підрозділів територіальної оборони Хмельницької області.

Вчасне прийняття бюджету на 2024 рік дозволить забезпечити необхідні ресурси для роботи комунальних закладів вже з початку наступного року, щоб вони могли якісно виконувати основну функцію – обслуговувати жителів Хмельниччини за усіма напрямками соціально-культурної сфери, – повідомляє перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Також обговорили підсумки роботи агропромислового комплексу за 9 місяців 2023 року. А наприкінці засідання затвердили план роботи обласної військової адміністрації на 2024 рік.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook