Новини
Кримінал

Шахрайська схема з посилками коштувала хмельничанці понад 20 тисяч гривень

Напередодні свят, коли люди мріють про диво, шахраї запустили в Україні нову схему виманювання коштів, жертвою якої вже стала мешканка Хмельницького.

Суть схеми проста – на телефон жертви приходить повідомлення про посилку від “Пошти України”. Аби доставити посилку отримувачу, не вистачає дрібниці – його адреси. Тож у повідомленні шахраї просять перейти за посиланням та вказати свої дані. Пори те, що в Україні такої установи як “Пошта України” немає, а є лише “Укрпошта”, люди не звертають на це увагу та “ведуться” на фейкові повідомлення. Як це сталося з хмельничанкою, яка, виконавши всі інструкції шахраїв, перейшла за сумнівним посиланням та вказала там усі необхідні зловмисникам особисті дані, повідомили у поліції Хмельниччини.

В результаті напередодні свят жінка не лише залишилася без “посилки”, а й втратила 22 тисячі гривень, пошуком яких тепер займаються правоохоронці, одночасно шукаючи аферистів.

До слова, у соцмережах помітили, що назва “Пошта України” дуже схожа на назву російського поштового відомства (“Почта России”).

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook