Новини
Офіційно

Понад сотню корупційних правопорушень зафіксували на Хмельниччині за рік

За кількістю записів у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційній або пов’язані з корупцією правопорушення, Хмельниччина посідає одне з останніх місць. Від початку року в області зафіксовано трохи більше, ніж 100 таких правопорушень. Лідером же за рівнем корупції назвали Львівщину.

Аналітику щодо записів про корупційні правопорушення в розрізі статей та областей оприлюднили на офіційному сайті Єдиного державного реєстру. Всього у реєстр в період з 27.12.2022 по 27.12.2023 внесено 3 061 запис. З них за судовими рішеннями – 2 770 записів (адміністративних – 856, кримінальних – 1 914), за дисциплінарними стягненнями – 1 056. ще одне правопорушення, без зазначення категорії справи, було внесено до 2019 року.

За даними реєстру, на Хмельниччині за цей період було зафіксовано 106 корупційних правопорушень, з них 103 – за судовими рішеннями (з яких 71 – кримінальне), за дисциплінарними стягненнями – 3.

Серед кримінальних корупційних правопорушень лідирує Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 ККУ) – 36 записів. На другому місці – Зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 ККУ) – 19 записів.

Щодо інших областей, то лідером за кількістю корупційних правопорушень є Львівщина – 244 записи загалом. На 2-5 місці за кількістю записів у реєстрі – Київська, Вінницька, Одеська, Дніпропетровська та Сумська області.

Детальніше з переліком та деталізацією корупційних правопорушень, зареєстрованих в Україні за рік, можна ознайомитися за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook