Новини
ДТП

Водія, підозрюваного у скоєнні на Кам’янеччині ДТП із загиблим, взяли під варту

Дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинув один з водіїв, сталася вчора, 26 грудня, неподалік села Мушкутинці, що на Дунаєвеччині. Іншого кермувальника затримали правоохоронці. Кримінальне провадження, відкрите за фактом ДТП, було перекваліфіковане на важчу статтю. Водієві загрожує до 10 років ув’язнення.

Як повідомили у поліції Хмельниччини, на автошляху “Дунаївці – Грушка” зіткнулися автомобілі BMW X5 та ВАЗ 21110. Водій останнього, 46-річний мешканець села Залісці, отримав важкі тілесні ушкодження, з якими був госпіталізований у лікарню в Дунаївцях. Згодом від отриманих травм чоловік помер.

Прилад “Драгер”, яким перевірили іншого водія, показав, що вміст алкоголю в крові кермувальника перевищував норму у 8,5 раза. Попередньо було відкрите кримінальне провадження за порушення правил дорожнього руху та керування транспортом у нетверезому стані. Проте після того, як водій ВАЗ помер, кримінальне провадження перекваліфікували, змінивши частину статті з 286-1 з першої на третю, а саме:

Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили смерть потерпілого, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

У місцевих ЗМІ повідомляють, з посиланням на джерела у правоохоронних органах, що за кермом автомобіля BMW X5 перебував священник одного з храмів Хмельниччини.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook