Новини
Надзвичайні події

Ворожі безпілотники атакували Хмельниччину з кількох напрямків

Після масованої комбінованої повітряної атаки 29 грудня, внаслідок якої ворожі ракети та безпілотники забрали життя понад трьох десятків українців та пошкодили або знищили низку цивільних об’єктів, росіяни продовжують свої спроби дістати лише їм, в їхніх хворих фантазіях, відомі критичні об’єкти на території України. Попередньо близько 40 “шахедів” вони запустили увечері 30 грудня та на початку доби 31 грудня з півночі, сходу та півдня. Традиційно, частина безпілотників рухалися в напрямку Хмельниччини. Активно працювали цієї ночі сили ППО на півдні області.

Повітряна тривога на Хмельниччині тривала майже три години – з 22.34 – 30 грудня до 01.30 останнього дня року, 31 грудня. Залітали в область “шахеди з усіх чотирьох сторін – крім традиційно Вінниччини (з двох напрямків), також ще з Рівненщини (через Шепетівський район) та з Тернопільщини (один недобиток, який відбився від гурту, але померти все ж вирішив поближче до “колег”).

Чи не вперше за довгий час звуки вибухів, попередньо, внаслідок роботи ППО, почули мешканці Кам’янець-Подільської громади. Про це повідомляли місцеві телеграм-канали (хронологічно):

Шахеди з півночі області залітають у повітряний простір Камʼянець-Подільського району. Повідомляють моніторингові групи.

Група шахедів неподалік Камʼянця-Подільського

Шахеди рухаються в сторону Чемерівців, Оринина та Камʼянця-Подільського. Повідомляють моніторингові групи.

Негайно в укриття

Містяни повідомляють, що чули вибух. Можливо робота ППО.

Попередив мешканців громади про небезпеку міський голова.

Загалом, на Кам’янеччині цієї ночі було досить неспокійно. Попереджувальні повідомлення з’являлися систематично протягом майже години.

Основна маса шахедів поблизу Камʼянеччини. Повідомляють моніторингові групи.

В громаді знову чутно вибухи

Нагадали принагідно (зважаючи на загрозу) мешканцям громади про місцерозташування укриттів.

Попереджали про рух ворожих безпілотників мешканців громади також у Повітряних силах ЗСУ.

Не впустили нагоди у соцмережах продемонструвати, як гуділи “шахеди” у громаді.

Поки кам’янчани моніторили місцеві пабліки, росіяни теж не спали, і швиденько писали звичну маячню про “влучання у склад” невідомо з чим, але з детонацією.

На момент закінчення повітряної тривоги інформації про руйнування чи пошкодження та постраждалих під час атаки шахедів на громаду не було.

Традиційно (але цього разу не так, як завжди) чули роботу ППО і в Хмельницькому районі, у Старокостянтинівській громаді.

Офіційно інформацію підтвердив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін:

Офіційна інформація про кількість та типи збитих повітряних цілей буде опублікована після узагальнення даних,прокоментували по завершенні чергової “шахедної” у Повітряних силах ЗСУ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook