Новини
Надзвичайні події

Батьки неповнолітньої, пораненої на Хмельниччині під час атаки “шахедів”, розповіли подробиці трагедії

Неповнолітня, поранена під час нічної атаки шахедів, – 17-річна студентка, яка під час роботи ППО перебувала у небезпечному місці – біля вікна квартири. Наразі дівчина перебуває у лікарні в Хмельницькому, її готують до операції.  Нагадаємо, цієї ночі на Хмельниччині активно працювали сили Протиповітряної оборони, збиваючи ворожі шахеди, яких росіяни запустили рекордну кількість – 90 штук. Шість дронів з 87 загалом збитих ліквідували у Хмельницькій області. Під час роботи сил ППО постраждала неповнолітня мешканка Старокостянтинова. У соцмережах повідомили, посилаючись на родичів пораненої 17-річної дівчини, що під час відбиття атаки “шахедів” вона перебувала, попри неодноразові застереження, біля вікна квартири на першому поверсі. Поранення отримала від кулі, що зрикошетила у помешкання. Наразі перебуває у реанімації у хмельницькій лікарні. Сьогодні її мають прооперувати. За словами матері пораненої дівчини, її донька – студентка першого курсу Острозької академії, приїхала на свято додому.
“Ми 40 хвилин не могли викликати швидку, бо була повітряна тривога. Дитина спливала кров’ю і задихалася За попереднім діагнозом, заділо спинний мозок і легені”, – розповіла журналістам Суспільного жінка.
Лікарі коментувати стан пацієнтки на камеру відмовилися. ДОПОВНЕНО: За словами тимчасово виконуючої обов’язки директора Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги Лариси Чубенко, бригада швидкої допомоги приїхала після закінчення повітряної тривоги:
Бригада швидкої допомоги працювала згідно із законодавством. Це була “червона зона”, де жодні служби під час обстрілу не працюють. Бригада прибула через 30 хвилин від початку виклику. Дитині 17,5 років. Весь час з нею контактував наш лікар, який координував дії до приїзду бригади екстреної медичної допомоги. Дитина була некритична. Її транспортували до лікувального закладу”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook