Новини
Суспільство

Сім’я з Хмельницького виготовляє окопні свічки для воїнів: потребують парафіну

Майже 1900 окопних свічок виготовили та передали на фронт юні волонтери з Хмельницького. Це одинадцятикласник Денис, його рідна сестра Ангеліна та двоюрідна сестра Алла. Вони почали волонтерити від початку повномасштабної війни.

Окопні свічки юні волонтери виготовляють вдома під наглядом дідуся та бабусі. Вони разом нарізають картон відповідно до висоти бляшанки, далі згортають його у формі зірочки та прикріплюють гніт. Потім у бляшанки заливають розчин воску та парафіну у співвідношенні 30 до 70.

Дідусь Олег Євгенович розповідає, що заливають неповні свічки. Наступного дня, коли все застигає, заливають повторно. Розповідає, що допомагає на благо майбутнього дітей і внуків.

Окопні свічки передають військовим особисто або через представників ГО “Захист – об’єднання волонтерів”.

За словами волонтерів, захисники замовляють саме такі свічки, адже вони можуть горіти до 6 годин. На них варять супи, гріють руки, сушать взуття, шкарпетки, розповідає Денис.

За словами бабусі Олени Мевх, у цих свічках більше парафіну, менше паперу, вони не коптять і горять набагато довше, ніж скручені.

Віск для них передають волонтерам з храму Всіх Святих землі Української, що на вулиці Тернопільській. А от парафіну для виготовлення окопних свічок не вистачає. Тому небайдужі містяни можуть підтримати волонтерів донатами: 5375411211213595 або за посиланням на “банку” https://send.monobank.ua/jar/3JBMZSCNEY.

Дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook