Новини
Інфраструктура

Ремонт мостів на майже 300 мільйонів замовила Хмельниччина

Заяви на участь у тендері «Капітальний ремонт мосту через р. Студениця на км 26+800 автомобільної дороги загального користування державного значення Т-23-17 Кам’янець-Подільський – Стара Ушиця, Хмельницька область» можна подавати до 19 січня.

Інформація про торги оприлюднена на сайті Української універсальної біржі. Заявлена вартість становить 185,145 мільйона гривень. Розмір мінімального кроку пониження ціни – 1,851 мільйона або 1% вартості. Замовник ремонту – Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області.

Як йдеться у додатку № 2 до тендерної документації, «Учасник у складі тендерної пропозиції повинен подати інформацію про наявність техніки (транспортних засобів, основних будівельних (дорожніх) машин, механізмів, обладнання та устаткування тощо). Замовник визначає найменування та кількість техніки (транспортних засобів, основних будівельних (дорожніх) машин, механізмів, обладнання та устаткування тощо), яка необхідна та достатня для виконання робіт/надання послуг за предметом закупівлі».

А мінімальний «набір» техніки чималий: екскаватор, бульдозер, асфальтоукладальник, кран на автомобільному ходу вантажопідйомністю не менше 25 т, автогудронатор, поливо-мийна машина, автосамоскид, коток дорожній самохідний вібраційний гладковальцевий, коток дорожній самохідний грунтовий, коток дорожній самохідний комбінованої дії, коток дорожній самохідний на пневмоколісному ходу, дорожня фреза, копра для паль.

Зауважимо, що паралельно зі згаданим ремонтом мосту через Студеницю за майже двісті мільйонів Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області проводить ще кілька тендерів.

  1. Капітальний ремонт мосту на км 61+897 автомобільної дороги державного значення Р-48 Кам’янець-Подільський – Сатанів – Війтівці – Білогір’я, Хмельницька область із заявленою вартістю 38,881 мільйона.
  2. Капітальний ремонт мосту на км 20+639 автомобільної дороги державного значення Т-23-05 Хмельницький – Віньківці – Дашківці, Хмельницька область – 25,838 мільйона.
  3. Капітальний ремонт мосту на км 20+639 автомобільної дороги державного значення Т-23-05 Хмельницький – Віньківці – Дашківці, Хмельницька область – 25,151 мільйона.

Отже, чотири мости за майже триста мільйонів. На всі потрібна техніка та гроші. Мабуть, щось лихе на півдні Поділля трапилося, якщо саме в нинішній час виникла потреба вкласти людські та матеріальні ресурси в містобудівництво краю. 

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook