Новини
Інфраструктура

У Славуті люди отримали завищені платіжки за воду

У Славуті Шепетівського району люди отримали платіжки за воду з великими сумами перерахунку. Містян обурив цей факт, і вони вимагали роз’яснення причин такого рішення. З цього приводу керівників міськводоканалу та відповідальних працівників міськвиконкому зібрали на загальну нараду.

За словами начальника Славутського УВКГ Євгена Левунця, у лютому згідно з постановою Кабміну було проведено перерахунок норм споживання питної води для категорій населення, які не мають засобів обліку питної води. Ці норми розробляються науково-дослідним інститутом, і виконкомом булр прийнято рішення з квітня 2023 року підняти норми споживання. Ці перерахунки були проведені як в сторону збільшення, так і для деякої категорії споживачів – в сторону зменшення.

У міськводоканалі з квітня до листопада 2023 року продовжували нараховувати оплату згідно зі старими нормами.

По причині збою абонентської програми перерахунок не був проведений. Нові норми були встановленні, але нарахування не проводились. І виявилась дана проблема тільки по проходженню восьми місяців, – роз’яснює Євген Левунець.

Через таку ситуацію близько 700 споживачів отримали платіжки із зазначенням перерахункової суми, що для багатьох стало шоком.

Міський голова наголосив: відтепер буде посилено управлінський контроль за виконанням рішень на усіх етапах діяльності підприємства. В УВКГ свої помилки визнають і називають це недопрацюванням. Радять споживачам укладати договори реструктуризації боргу та встановити засоби обліку.

В результаті на нараді прийняли рішення що суми перерахунку мають бути обов’язково переглянуті.

Дивіться у сюжеті Першого Подільського

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook