Новини
Інфраструктура

Мешканцям Славути пояснили, як отримати компенсацію за пошкоджене під час російського авіаудару майно

У Славутській територіальній громаді члени комісії з питань обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок удару РФ, провели чергове засідання що до компенсації громадянам, чиї будівлі постраждали. Наразі розглядають 238 заяв, які містяни подали через додаток “Дія” єВідновлення. Вони чекають, аби компенсували кошти, витрачені на ремонт або навпаки – аби ці кошти надали. Однак через технічні проблеми виникли складнощі.

На сьогоднішні не функціонує сам механізм подачі цих заяв – на відшкодування за проведені ремонтні роботи. Тому просимо громадян нашої територіальної громади звернути увагу на те, що заяву потрібно буде подати повторно, тільки після того, як запрацює сам функціонал, – прокоментував заступник начальника юридичного відділу Славутської міської ради Богдан Корнієнко.

Та додав, що про проблему повідомили у техпідтримку “Дії”.

Наразі для славутчан вихід один – набратися терпіння та дочекатися можливості, аби подати заяву повторно.

Для тих людей, які звернулися із заявою про проведення ремонтних робіт, станом на сьогодні в нашій територіальній громаді працює 13 магазинів, які надають свої послуги зі встановлення вікон або надають будівельні матеріали. З переліком цих магазинів можна ознайомитися, якщо в пошуку в інтернеті вести “єВідновлення магазини”, вибрати Славутську територіальну громаду, і там є перелік магазинів, які співпрацюють по програмі єВідновлення, – пояснив механізм Богдан Корнієнко.

Однак скористатися цією послугою славутчани можуть не тільки у межах Славутської територіальної громади. Важливо знати, що кошти на проведення ремонтних робіт надходять на спеціальний банківський рахунок і можуть бути використані лише за призначення.

Для тих, хто зробив ремонт за власні кошти, компенсація надходить на поточний рахунок, і подальше спрямування грошових надходжень визначається отримувачами особисто.

Відео: Перший Подільський


Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook