Новини
Кримінал

Ремонт каналізаційної системи зі збитками майже пів мільйона гривень: на Хмельниччині судитимуть двох директорів

На Хмельниччині судитимуть директора комунального підприємства та директора товариства підрядника за ремонт каналізаційної системи зі збитками майже пів мільйона гривень.

Прокурорами Хмельницької обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора одного із комунальних підприємств області за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) та директора товариства підрядника – за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в великих розмірах, та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Встановлено, що під час виконання у 2019 році робіт з технічного переоснащення каналізаційної насосної станції на суму близько 13 млн грн підрядник завищив вартість обладнання та надав директору комунального підприємства на підпис неправдиві документи.

Службовець не перевірив достовірність даних та підписав акти виконаних робіт, що спричинило зайве перерахування коштів територіальної громади у сумі майже 500 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області та Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook