Новини
Надзвичайні події

“РФ знову взяла за головну ціль Хмельниччину”, – Сергій Братчук

Після незначної перерви у ніч на 18 січня окупанти знову атакували Хмельницьку область ударними БпЛА типу “Shahed-136/131”. Під час цієї атаки РФ знову взяла за головну ціль Хмельниччину, заявив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук у телемарафоні “Єдині новини”. В результаті бойової роботи у зоні відповідальності повітряного командування «Захід» знищено усі три ударні БпЛА. Населення області не постраждало, на об’єктах інфраструктури руйнувань немає.

Про активність ворожих повітряних об’єктів застерігали мешканців області в ОВА. Повітряна тривога тривала на Хмельниччині тривала трохи більше години: з 00:09 по 01:21.

Увага ‼️ Ворожі ударні БпЛА в повітряному просторі Хмельниччини!Перебувайте в укриттях! – застерігав перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Моніторингові канали повідомляли, що ударні БпЛА тримали курс на Старокостянтинів. Згодом повідомлялось про вибухи в районі у зв’язку з роботою ППО.

Як повідомило командування Повітряних Сил України, вночі росія атакувала українські міста 33-ма “шахедами” з району Приморсько-Ахтарськ та Курської областей. Також ворог ударив двома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області по Харківщині. Силами Повітряних Сил та Сил оборони України було знищено 22 ворожі БпЛА. Ще кілька дронів не досягли своїх цілей. Протиповітряна оборона працювала у межах Сумської, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської та Хмельницької областей.

У ніч на 18 січня 2024 року противник атакував Захід країни трьома ударними БпЛА «Shahed-136/131» з території рф. В результаті бойової роботи у зоні відповідальності повітряного командування «Захід» знищено усі ударні БпЛА, – повідомило командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України.

За офіційною інформацією, населення області не постраждало, на об’єктах інфраструктури руйнувань немає.

Автор: Ірина Кошелева

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook