Новини
Культура

У Хмельницькому протягом доби читатимуть вірші Василя Стуса

Рівно добу – з 27 по 28 січня – мешканцям Хмельницького пропонують читати твори одного з найяскравіших представників руху шістдесятництва – Василя Стуса.

Ініціативні читці з Хмельницького на 24 години стануть учасниками всеукраїнської мистецької події – «Стус фест». Фестиваль стартував 6 січня – у день народження поета. Фестивальні заходи, що почались у Києві, протягом січня охоплять всю Україну.

Театральні постановки, перегляди, читання пройдуть також у Львові, Луцьку та інших українських містах. Крім того, до артмарафону долучаться громади Нанта (Франція) та Таллінна (Естонія). Свій вклад у популяризацію творчості та історії життя поета-дисидента вже вносять і наші військові. Із зони бойових дій наші захисники і захисниці постять відео з хештегом #рядовий_стус, в яких вони декламують твори Стуса.

У Хмельницькому центром подій, за ініціативи ГО “Центр розвитку “Час Т” та Народного театру “Дзеркало” при ХМБК, стане театральна студія “Помаранч”. На цій локації з 14.00 години 27 січня до 14.00 години 28 січня усі небайдужі до творчості поета можуть долучитися до читань, декламації та обміну враженнями. Долучитися можна, заповнивши гугл-форму, щоб отримати чергу й визначений час у марафоні.

Перформативний онлайн марафон “Стус 24” – це читання творчості Василя Стуса в прямому ефірі відеохостингу “Youtube” протягом 24 годин. Долучитися до акції та прочитати творчість видатного українського митця може будь-який громадянин Хмельницького. Необхідно тільки перейти за посиланням, що наведене нижче та забронювати час в, який ви хочете прочитати твори нашого видатного митця. Також треба залишити свої координати за якими ми зможемо оперативно зв’язатися з вами. В обраний вами час ви маєте прийти за адресою м. Хмельницький; вулиця Подільська 73; Театральна студія “Помаранч” та прочитати твори у прямому ефірі протягом визначеного вами відрізку часу, йдеться на сторінці події.

Варто зазначити, що на місці проведення марафону будуть доступні книги з творами письменника. Для авторського виступу учасники марафону можуть обрати будь-який зручний час, за умови, що він буде вільний.

Організатори наголошують: реєстрація на час комендантської години – з 23.59 години 27 січня до 05.00 години 28 січня буде закрита.

У разі  оголошення повітряної тривоги учасники заходу мають пройти до найближчого укриття. Проте це ніяк не перешкодить марафону, адже в цей час творчість Василя Стуса транслюватиметься у запису.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook