Новини
ДТП

У Кам’янці-Подільському легковик збив пішохідку (ВІДЕО)

У соцмережах Кам’янця-Подільського повідомили про дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої травмувалася жінка. ДТП сталася за кілька кроків від пішохідного переходу. Кам’янчани у коментарях вкотре обговорили необхідність позначати себе у темну пору доби світловідбивними елементами на одязі.

У спільноті Kamianets PLUS ситуацію з ДТП описали коротко:

На обʼїзній збили жінку.

На відео показали не лише наслідки ДТП, коли тіло збитої пішохідки лежало посеред дороги, а повз їхали автомобілі, а й сам момент зіткнення. Як можна побачити на відео, жінка перебігала дорогу поруч з пішохідним переходом. Хоча, зважаючи на ситуацію, навіть якби вона була на “зебрі”, її б це навряд чи врятувало.

У коментарях кам’янчани пишуть: однією з причин того, що жінка потрапила під колеса легковика, могло бути те, що на не досить освітленій вулиці її було важко помітити через темний одяг та відсутність світловідбивних елементів на одязі. Це якщо не зважати на необачний перетин дороги з пожвавленим рухом. А також обговорюють відсутність культури поведінки на проїжджих частинах учасників дорожнього руху – пішоходів:

А чого люди, коли темно, ходять в чорному, і ніяк самі на свою безпеку не зважають? У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

Чому не на переході? Чому так бездумно? Чому люди такі необачні? Біля тано (стилістика збережена, тому що саме мається на увазі – можуть знати лише кам’янчани – ред.) є світлофор і що? Жодного разу не бачила, щоб там переходили на зелене, 3-4 секунди до кінця червоного – і всі пруть.

Ходить в чорному без світловідбивачів.

Ну як мінімум можна переходити на переході, і повісити на руку світловідбивач.

Можна просто переходити, коли немає машин, або тебе пропускають, або світлофор.

Людині побачити машину з фарами легше, ніж водію людину в чорному, яка переходить не по зебрі. Потрібно дивитись по сторонах.

Насправді в нас є дуже серйозна проблема як зі сторони пішоходів, так і зі сторони водіїв. Знаю це місце, жестяк, особливо, коли назустріч їдуть машини з фарами, які засліплюють + вона в чорному одязі.

Вона просто якби прямо йшла на машину. Я розумію, можливо, то і на переході, але як бачиш, що машина не зупиняється, для чого йти прямо на неї?

Вона йшла по пішохідному, подивіться уважно. Її перекинуло через машину. І відкинуло далі.

Її не видно! Я її на відео не побачила спочатку взагалі. Таких пішоходів не видно і водію.

Вона не необачно переходила “зебру”. Там жопа при в’їзді. Там калабаня по коліна. Постійно озеро збирається, там немає як спокійно пройти по пішохідній доріжці.

Чому тут дивуватись? Поки люди (пішоходи) не навчаться переходити дороги, як слід, то і будуть такі ситуації. А ше б давив біля ринку, коли пруть під колеса, коли вже навіть острівок безпеки зробили, і за 50 м з обох сторін світлофори.

Відео передивись. Її збили навпроти дороги! А не на пішоході. Розумієте? Вона йшла прямо в напрямку дороги Мазепи.

Не сваріться. Може вимагати, щоб там поставили розумний світлофор!!!???

Так там за 30 м є пішохідний перехід)

Біда, і немає одного винного в цій ситуації. Пішохід переходив не за правилами, а водій не зробив нічого, щоб цього не сталося.

Давайте будемо чесними: навіть, коли ти стоїш на переході без світлофора, тобі рідко хто зупиниться. Зупиняються в тому випадку, коли ти вже йдеш!!! Рідко бувають люди, які пропускають пішоходів!

Освітлення самого пішоходного має бути + має бути культура пішоходів (світловідбиваючі елементи, не говорити по телефону під час переходу навіть на пішоходному, спішуватися з самоката/велосипеда, і мамочки з візками, чи ведучи дітей за руку, чи діти йдуть поруч, а вони говорять по телефону, вирішуючи життєвоважливі питання:(((((

Саме через таки людей, я боюсь мати права. Я навіть уявити собі не можу, як це страшно – збити когось…

Також у коментарях принагідно і вкотре нагадали про важливість на дорозі кольору одягу в темну пору доби (особливо взимку) та наявність на ньому світловідбивних елементів.

ДОПОВНЕНО: У Кам’янець-Подільському райуправлінні поліції розповіли деталі ДТП:

44-річний місцевий житель, керуючи автомобілем «Opel Zafira», допустив наїзд на 75-річну місцеву жительку, яка переходила дорогу. Внаслідок аварії жінка отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до реанімаційного відділення Камʼянець-Подільської міської лікарні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook